Wilt U weten hoe wij onze koeien voeren en melken, hoe de kalveren worden verzorgd en de overige werkzaamheden worden gedaan? Kom dan een kijkje nemen bij Beleefboerderij De Melktap. Wij vertellen er graag over en kunnen U een mooie rondleiding geven op ons melkveebedrijf. De rondleiding is geschikt voor zowel jong als oud en ook geschikt voor minder-validen.

Rondleiding

De rondleiding begint bij de kleine kalfjes. Met een beetje geluk kun je zelfs getuige zijn van de geboorte van een kalfje. Dit kalfje krijgt dan ook direct de eerste melk (biest) van de moeder koe, die met een fles wordt gegeven. De rondleiding gaat dan verder naar het oudere jongvee en dan komen we bij de koeien.

Boerderij educatie
Rondleiding
Prijs: Op aanvraag
Leeftijd: Alle leeftijden
Het hele jaar mogelijk
Ook als arrangement

De koeien kunnen we bekijken vanaf de voergang, maar ook vanaf het bordes boven in de stal. Hier kun je goed zien wat de koeien aan het doen zijn, bijvoorbeeld koe nr. 27 laat zich borstelen door de roterende borstel of koe nr. 68 is aan het herkauwen en koe nr. 1 loopt naar de krachtvoercomputer om haar portie brokjes op te eten. Ook is te zien hoe de mestrobot de vloer beneveld met water en daarna de mest wegschuift. Er is ruim de tijd voor het stellen van vragen dit kan zowel tijdens de rondleiding, maar ook na de tijd in onze ontvangstruimte onder het genot van een drankje.