Boerengolf is een variant op het bekende golfspel een golfvaardigheidsbewijs is niet nodig. Het is een gezellige activiteit voor alle leeftijden. Ook voor de minder sportievelingen. 

Geen grasmat, maar weilanden!

In tegenstelling tot het welbekende golfspel loopt U bij De Melktap niet op een strakke grasmat. Wel wordt er geregeld een baan van ongeveer 6 meter breed weggemaaid over de lengte van het parcours en de greens worden ieder week met een gazonmaaier gemaaid. De Melktap is als eerste gecertificeerd als Top-Boerengolf.

Boerengolf info
Prijs: €7,00 p.p.
Leeftijd: Alle leeftijden
Tijdsduur: 1,5 uur
Het hele jaar mogelijk
Ook als arrangement

Hoe speelt U Boerengolf?

Aan één club heeft U bij Boerengolf genoeg. De club bestaat uit een houten klompje aan een steel en daar komt U al een heel eind mee. De leren golfbal is bijna net zo groot als een handbalbal. De hole heeft een diameter van 22 centimeter en de greens worden bij De Melktap iedere week gemaaid. De afstand tussen de holes varieert van 100 tot 200 meter en het hele parcours telt 10 holes. Halverwege is er de mogelijkheid om een pauze te houden. De Tijdsduur is ongeveer 1,5 uur

De spelregels

Op de holes strijden twee groepjes van 2 tot 5 personen tegen elkaar. Binnen een groep slaat U om de beurt. De groep die de bal het minste aantal slagen in de hole slaat is de winnaar. Na afloop kunt U bij De Melktap nog rustig blijven zitten en genieten van een drankje of een ijsje.